Neden Life-Point Pro AED Otomatik Eksternal Defibrilatör?
Life-Point Pro AED otomatik defibrilatör cihazı üç adımda sesli ve görsel yönendirmeleri ile oldukça kolay kullanıma sahiptir. Self-test özelliği ile kullanıma daima hazırdır. Life-Point Pro AED defibrilatör cihazı küçük, hafif, standart aksesuar olarak sunulan taşıma çantası sayesinde tüm aksesuarları ile birlikte kompakt olarak sunulmuştur. Taşıma çantasının içinde bulunan küçük ilk yardım kiti ile başka bir yardımcı malzemeye ihtiyaç duymazsınız. Life-Point Pro AED defibrilatör cihazı sadece 1,9 kg dır, taşıması oldukça kolaydır. CPR için metronom ses yardımı ile CPR koçluğu yapar ve bu sayede daha etkili CPR (kalp masajı için) yardımcı olur. Otomatik pediatrik pedleri tanıma özelliği ile, pediatrik pedler takıldığı andan itibaren çocuk hasta kullanımlarında otomatik olarak konfigürasyon yapan yazılıma sahiptir. Pro AED defibirlatör cihazı hasta kurtarma verilerini hafızasındada saklar ve istenildiği zaman kurtarma anına ilişkin kayıtlar incelenebilir. Değişken yönerge doğrultusunda uzaktan kolayca güncellenebilir yazılım olanağı. Net, anlaşılır ve ses şiddeti ayarlanabilir sesli komutlar. Opsiyonel duvar montaj kiti ve duvar kabini aksesuarları ile her ortamda kullanıma uygundur. Ekonomik yedek parça, aksesuar fiyatları ve 5 yıl garantisi ile mükemmel kalite.
Otomatik Eksternal Defibrilatör cihazı ani kalp durması (kardiyak arrest) anında, hastaya elektrik şoku (defibrilasyon) uygulamak üzere tasarlanmış hafif, kullanışlı hayat kurtarıcı bir tıbbi cihazdır. Otomatik defibrilatör cihazları tıbbi eğitimi olmayan ancak ilk yardım eğitimi almış herkes tarafından kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır.
Otomatik eksternal defibrilatörler OED / AED cihazlarında gelişmiş EKG analiz yazılımı mevcut olup, EKG sinyali cihaz tarafından analiz edilir, ses ve görüntülü sistemle kullanıcı yönlendirilir. Bu nedenle kullanıcının kalp ritmini bilmesi gerekmez.
AED – otomatik eksternal defibrilatör cihazı ilk yardımcılar için özel olarak geliştirilmiş bir cihaz olup olay yerine sağlık görevlilerinin yardımı ulaşıncaya kadar kullanılmaktadır.
Ani kalp durmasının tedavisi olan erken defibrilasyon uygulaması, kalbin yeniden dolaşımı sağlayabilecek bir ritimle atmasını sağlayabilir ve yaşam kurtarıcı olabilir....
Gelişmiş bazı ülkelerde stadyum, alışveriş merkezi, havaalanı gibi halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda kolayca erişilebilecek şekilde yerleştirilmiş otomatik eksternal defibrilatör cihazları bulundurma mecburiyeti vardır.
İdeal şartlar altında ACLS sertifikalı kişiler tarafından kullanılması doğru olan otomatik defibrilatör cihazları, gereği halinde içinde gelen talimatlar ve sesli yönlendirmeler sayesinde eğitimsiz kişiler tarafından da başarıyla kullanılabilmektedir.
Tam Otomatik Defibrilatör Nedir?
Tam otomatik eksternal defibrilatör cihazı; ritmi tanımlayarak gerektiğinde kullanıcıdan bağımsız şekilde otomatik olarak şok uygulanmasını sağlayan defibrilatör türüdür.
Yarı-Otomatik Defibrilatör Nedir?
Yarı otomatik eksternal defibrilatör cihazı; ritmi tanımlayarak ses ya da görüntü sistemi ile kullanıcıyı yönlendirip nihai defibrilasyon uygulanmasını şok butonu ile kullanıcıya bırakan defibrilatör türüdür.
OED / AED otomatik defibrilatör cihazı tek kullanımlık pedlerin hastanın çıplak göğüs üzerine yapıştırılır. Ardından cihazın hasta kalp ritmini (EKG) analiz etmesi beklenir ve cihaz defibrilasyon (şok) tavsiye ediyorsa cihaz yarı otomatik ise “defibrilasyon” butonuna basarak; tam otomatik ise cihazın kendi kendine uygulaması ile gerçekleşir.
Otomatik Eksternal Defibrilatör cihazını kimler kullanabilir?
AED otomatik eksternal defibrilatör cihazı, tıbbi eğitimi olmayan sadece ilk yardım eğitim bilgisine sahip olan herkesin kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Mükemmel dünyada herkes AED kullanımı (otomatik defibrilatör) ve CPR (kardiyopulmoner resüsitasyona) eğitimi almalıdır.
Otomatik defibrilatör kullanıcıyı görsel ve sesli komutlar ile yönlendirir ve yardımcı olur. Dünyada ambulans olay yerine ulaşma süresi ortalama10 – 12 dakikadır ve bu süre zarfında her geçen dakika çok önemlidir. Ani kalp durması geçiren bir kişinin AED ve CPR olmadan 10 dakika sonra hayatta kalma şansı çok düşüktür.
Erken Defibrilasyonun Önemi Nedir?
Defibrilasyon, temel yaşam desteğinin bir parçasıdır; defibrilatör ile kalbe elektrik akımı vererek myokarddaki düzensiz titreşimleri sonlandırıp kalbin normal bir Şekilde çalışmasını sağlamaya yönelik hayat kurtaran bir işlemdir. VF veya nabızsız VT'de 20-30 sn içinde uygulanan defibrilasyon % 100'e yakınını sinüs ritmine çevirir. Her bir dakikalık gecikme, başarı Şansını % 10 kadar azaltır. 10 dakikalık gecikmede yaşam şansı % 0'a yakındır. VF ya da nabızsız VT'li kardiyak arrestin gelişmesinden sonra defibrilasyona kadar geçen her bir dakikada ölüm oranı % 7-10 artmaktadır. Defibrilasyona daha geç başlanması durumunda hastanın kurtulma şansı da azalmakta; kardiyopülmoner resüsitasyon ve defibrilasyona ilk 10 dakikadan sonra başlanması durumunda ortalama her 250 hastadan sadece biri kurtarılabilmektedir.
Kalp Krizi ve Ani Kalp durması Arasındaki Fark Nedir?
Temel olarak kalp krizi kalp kasının bir bölümünün o bölgeye yetersiz kan akışından dolayı ölmesi veya kalıcı hasara uğraması sonucu meydana gelir. Ani kalp durması ise kalbin normal ritimden anormal bir ritmine dönmesi demektir.
Dünya genelinde ani kalp durması sebebi ile ölüm sayısı; meme kanseri, AIDS, akciğer kanseri gibi hastalıkların getirdiği toplam ölüm sayısından daha fazladır.
Kimler Ani Kalp Durması Riski Taşır ve Sebepleri?
Her yaş, cinsiyet, ırktan insanlar ani kalp durması riski taşırlar ancak bazı insan gruplarının ani kalp durması riskini diğer insanlardan daha fazla taşır.
Ani kalp durması (kardiyak arrest) için en yaygın tedavi hangisidir?
Tek kelime ile ani kalp durması anında ventriküler fibrilasyon ve ventriküler taşikardi kurbanları için yegane kanıtlanmış tedavi “defibrilasyon” dur. Defibrilasyon için ise defibrilatör cihazı gerekmektedir.
Defibrilasyonun Kalp Ritmini Normale Döndürme Zaman / Başarı İstatistiği
Şekilde görüldüğü üzere her geçen dakikada yaşamda kalma şansı azalmaktadır. 10.dakikadan sonra araştırmalara göre hayatta kalma şansı sıfıra yakındır.
Life-Point otomatik defibrilatör cihazı ile yanlışlıkla hastaya zarar verebilir miyim?
Şayet, AED otomatik eksternal defibrilatör cihazının sesli komutları yerine getirildiği takdirde HAYIR! Otomatik defibrilatör cihazı sağlıklı EKG analizi sayesinde defibrilasyonu sadece gerekli durumlarda uygulanmak üzere tasarlanmıştır.
Life-Point AED defibrilatör cihazı ile kendime yada çevremdeki insanlara zarar verebilir miyim?
Şayet, AED otomatik eksternal defibrilatör cihazının sesli komutları yerine getirildiği takdirde HAYIR! Temel prensip olarak otomatik defibrilatör cihazı şok (defibrilasyon) tavsiye ettiğinde, defibrilasyon öncesi hastaya dokunulmadığından ve herkesin güvende olduğundan emin olun. Life-Point Pro AED otomatik defibrilatör cihazı hastaya ne zaman güvenli bir şekilde dokunabileceğinizi sesli olarak bildirir.
Life-Point Pro AED defibrilatör cihazını yeni doğmuş yada çocuklarda kullanabilir miyim?
EVET! Ancak 1 yaşından büyük 8 yaşından küçük hastalar için pediatrik ped kullanılması gerekmektedir.
0 – 1 Yaş – Defibrilasyon önerilmez
1 – 8 yaş- – 25 Kg altındaki hastalar için pediatrik ped ile
8 yaş ve üstü – 25 Kg üzerindeki hastalar için yetişkin ped ile
Zaten bir Life-Point AED (otomatik defibrilatör) cihazınız var ise dikkat etmeniz gereken hususlar nelerdir?
1- Life-Point otomatik defibrilatör cihazının periyodik olarak kendi kendini test etme özelliği vardır. Arıza veya olumsuz durum tespiti halinde cihaz üzerinde bulunan kırmızı uyarı işareti ile kullanıcı uyarılır. Bu sebepten ötürü Life-Point defibrilatör cihazınızı her zaman kolayca görülebilecek ve ihtiyaç durumunda kolayca ulaşılabilecek yere koyunuz.
2- Düzenli olarak periyodik bakım ve kalibrasyonunu yaptırınız. Bu işlemler için sadece yetkili Life-Point servislerine başvurunuz
3-Tüm tek kullanımlık ped, aksesuar ve bataryalarının orijinal olmasına dikkat ediniz. Aksi taktirde cihaz kullanım dışı kalabilir ve bu bir hayata mal olabilir.
4- Yetkili serviste Life-Point AED defibrilatör cihazının yazılımını güncelleyerek yeni resüstasyon kılavuzuna göre hazır tutunuz.
Otomatik eksternal defibrilatörler OED / AED Bulundurulması Gereken Yerler?
Etiketler: